Menu dostępności
  1. Przejdź do menu
  2. Przejdź do treści
  3. Przejdź do stopki

Newsletter

Zapisz się do newslettera

Pokaż zdjęcie

Treść strony

SZEF KUCHNI RESTAURACJI MAGNACKIEJ POLECA:

1.Chopcie lasowiackie w sosie śmietanowo – porowym  

Tradycyjne, proste dania często gościły na stołach w domach naszych przodków a także niejednokrotnie na stołach dworskich. Tradycja , stare receptury i sposób przyrządzenia zaciągnięty z dawnych przepisów lasowiackich zagościły w zamkowym menu i cieszą się dużym uznaniem wśród naszych Gości

2. Zupa szlachecka z borowikami

Baranowski zamek  usytuowany jest niedaleko lasów i rzeki Wisła.  Zwierzyna i owoce  lasu to dobra natury, z których korzystali właściciela baranowskiego zamku. Polowania , grzybobranie to zajęcie dawnych właścicieli, którzy zdobyty łup przekazywali nadwornym kucharzom , którzy przyrządzali potrawy  czy to przy ogniskach czy w zamkowych kuchniach radując tym samym właścicieli Zamku i ich Gości.

3. Dzik w panierce z orzechów, leśnych grzybów i biszkoptów w sosie żurawinowym

Dziczyzna , grzyby, owoce lasu to dobra natury z których powstawały wyśmienite, wysmakowane dania. Polowanie na zwierzynę, ptactwo to  rytuał , który był kultywowany w dawnych czasach , hrabiowie, włodarze zamków, chętnie korzystali z dóbr natury ciesząc podniebienia szlachty ucztującej w zamkowych komnatach. Kucharze baranowskiego zamku chcąc zachować ducha tradycji i  historii kultywują stare tradycje i zwyczaje.


Godziny otwarcia Restauracji:

Restauracja czynna codziennie od 12:00 do 22:00

Rezerwacje:
tel.: (+48 15) 811 80 40, wew. 410 

www.baranow.com.pl